Boeken

Omgaan met FASD. Informatie, tips en herkenning

Auteur: Ilona Broekhuizen-Verschuren
Datum van verschijnen: 2008
ISBN/EAN-nummer: 978-90-813211-1-2
Bestellen

Bedoeld voor ieder die zorg draagt voor kinderen of jong volwassenen met FASD. Het boek biedt een schat van informatie en wordt aangevuld met praktische tips. Nieuw van de FAS Stichting.

Mijn nadenker doet het niet

Auteur:Tineke Poelstra en Martijn van der Zande
Tekeningen van:Margreet Stulp
ISBN-nummer: 90-9020582-9
Bestellen

Een voorlees boek voor kinderen met FAS. In de eerste plaats voor hun plezier. Daarnaast is het ook bedoeld om het kind inzicht te verschaffen in zijn of haar beperkingen en mogelijkheden. Bovendien kunnen verzorgers, hulpverleners en (pleeg)ouders via dit boekje kennismaken met het syndroom.

Alcohol and Pregnancy: A Mother's Responsible Disturbance

Auteur: Elizabeth Russell
Datum van verschijnen: 2005
ISBN-nummer: 1-9210-0577-7
Hartverscheurend verhaal door een geboortemoeder.
taal: Engels

Een voorlees boek voor kinderen met FAS. In de eerste plaats voor hun plezier. Daarnaast is het ook bedoeld om het kind inzicht te verschaffen in zijn of haar beperkingen en mogelijkheden. Bovendien kunnen verzorgers, hulpverleners en (pleeg)ouders via dit boekje kennismaken met het syndroom.

Damaged Angels

Auteur:Bonnie Buxton
Datum van verschijnen: 2004
ISBN-nummer: 0-676-97638-7
taal: Engels

Colette, Bonnie Buxton’s geadopteerde “gouden” kind, groeide op als een narcotica-afhankelijk straatkind, en niemand kon begrijpen waarom, totdat ze erachter kwamen dat ze FAS had. Lees het verhaal van Collette en de verhalen van anderen kinderen met FAS overal ter wereld. Dit boek geeft ook een resumé van de laatste onderzoekingen van FAS, geeft een inzicht over hoe het is om te leven met FAS en, het meest belangrijke, het geeft ons ideeën over hoe we onze kinderen kunnen helpen om een goed leven te hebben ondanks hun handicap.

Fantastic Antone Grows Up

Edited by: Judith Kleinfeld, Barbara Morse and Siobhan Wescott
Datum van verschijnen: 2000
ISBN-nummer 1-889-963-119
taal: Engels

Geschreven door ouders en professionals. Ouders schrijven over: “Hoe mijn zoon me leerde een goede moeder te zijn” of hoe ze hun kind voorbereiden op een onafhankelijk leven. Twee jongvolwassenen met FAS/E beschrijven hoe ze succesvol zelfstandig leven. Psychologen en maatschappelijk werkers schrijven over het zoeken naar juist onderwijs, problemen met de politie en seksualiteit. Wetenschappers, ouders en een rechter schrijven over levenslange begeleiding van volwassenen met FAS.

Fantastic Antone Succeeds: Experiences in Educating children with Fetal Alcohol Syndrome

Edited by: Judith Kleinfeld and Siobhan Wescott
Datum van verschijnen: 1993
ISBN-nummer: 0-91-20067-14
taal: Engels

Dit boek is geschreven door ouders, onderwijzers en andere hulpverleners en geeft informatie over de leerproblemen van onze kinderen, ideeën om ze te helpen en persoonlijke verhalen over hoe families omgaan met hun problematiek.

Fetal Alcohol Syndrome: A Guide for Families and Communities

Auteur: Ann Streissguth
Datum van verschijnen: 1999
ISBN-nummer 1-55766-283-5
taal: Engels

Dit boek heeft een zeer goed leesbaar overzicht over het wetenschappelijke onderzoek naar FAS en geeft ook richtlijnen over het leven met FAS en het plannen van de toekomst van je FAS kind..

The Challenge of Fetal Alcohol Syndrome: Overcoming Secondary Disabilities

Edited by: Ann Streissguth and Jonathan Kanter
Datum van verschijnen: 1997
ISBN-nummer: 0-295-97650-0
taal: Engels

De hoofdstukken in dit boek zijn geschreven door enkele van de grootste experts op het gebied van FAS onderzoek. Sommige zijn wetenschappelijk (een hoofdstuk door Marita Aronson met gedetailleerde resultaten van een studie in Göteborg), sommige over onderwijstechnieken, het gebruik van medicatie, wettelijke kwesties.

The Broken Cord

Auteur: Michael Dorris
Datum van verschijnen: 1989
ISBN-nummer: 0-06-091682-6
taal: Engels

Het klassieke verhaal van het leven van zijn zoon Adam, die FAS had.