• Onderwijs en FASD -- De beste tips voor onderwijzers

    Kinderen en pubers met FASD willen graag vrienden en doen hun best voor de leerkracht, maar door hun hersenbeschadiging begrijpen ze vaak niet wat ze moeten doen, of ze vergeten het. Als de leerkracht ze bestraffend toespreekt zullen ze vaak gefrustreerd raken, huilen of boos worden. Het is belangrijk dat de leerkracht steeds onthoudt dat het kind niet onwillig is de instructies op te volgen maar dat hij/zij het niet kan.

    MEER TIPS VOOR FASD IN HET ONDERWIJS >
  • Voorlichting van de FAS Stichting

    Wilt u voorlichting over FAS, dan zijn er diverse mogelijkheden. De voorlichters van de FASstichting kunnen een voorlichting verzorgen voor hulpverleners, onderwijs, verslavingszorg, etc. Verder verzorgen de voorlichters lessen binnen diverse onderwijsinstellingen...

    MEER INFORMATIE OVER VOORLICHTINGEN >

Wat is FASD?

Het Foetaal Alcohol Syndroom omvat de mentale en fysieke tekortkomingen bij kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan alcohol. Een volledige diagnose FAS wordt gegeven als er op 3 terreinen afwijkingen bestaan:

1. Vertraagde groei, Baby's worden geboren met een te laag geboortegewicht en groeien erg traag. Kinderen met FAS zijn kleiner dan hun leeftijdsgenootjes en vaak erg tenger. Het hoofd is vaak abnormaal klein.

2. Gezichtsafwijkingen Er zijn variaties, maar dit zijn de meest voorkomende afwijkingen. gezichtsafwijkingen

Bekijk een animatie van de ontwikkeling van het FAS gezicht.

3. Neurologische afwijkingen Slechte spierco├Ârdinatie komt veel voor. Baby's met FAS hebben een slechte zuigreflex en kauwen slecht. Veel kinderen met FAS zijn overgevoelig voor tast, geluid en fel licht. Ook veel voorkomend zijn: Slecht sociaal functioneren, hyperactiviteit, verstandelijke handicap en autistisch gedrag. FASD Hersenen

Meer informatie

U kunt gratis het pro e-info pakket bestellen door te mailen naar info@fasstichting.nl.

Bezoek de website van CBC

Bezoek de website van de European FASD Alliance

Voorlichting
Wilt u voorlichting over FAS, dan zijn er diverse mogelijkheden. De voorlichters van de FASstichting kunnen een voorlichting verzorgen voor hulpverleners, onderwijs, verslavingszorg, etc. Klik hier voor de contact mogelijkheden.

Help de FAS Stichting

Word donateur

De stichting ontvangt geen subsidies en probeert via het werven van sponsoren en donateurs financieel gezond te blijven. Wilt u het werk van de stichting steunen?

Word Donateur pijl

Nieuwsbrief 40 online!

31/12/2018

De laatste nieuwsbrief staat online.

In deze editie o.a: FASD-poli Jonx en...
Lees verder >

Privacystatment Fasstichting

19/12/2018

Privacy statement
Vanaf 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming...
Lees verder >

Fas bij BNN "Je zal het maar hebben"

19/12/2018

Noteert u alvast in uw agenda: Op 19 februari as. vertelt Mario zijn verhaal over h...
Lees verder >